Burse - Fonduri mutuale

O nouă schimbare la Romgaz, compania statului care are o capitalizare de 12,5 mld. lei: Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie preia conducerea executivă pentru un mandat provizoriu de două luni

O nouă schimbare la Romgaz, compania statului care are o...

Autor: Cristina Bellu

15.02.2021, 11:08 472

Romgaz (simbol bursier SNG), cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat majoritar de statul român, a anunţat luni la bursa de la Bucureşti, că Aristotel Marius Jude, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie, a fost numit în funcţia de director general al companiei începând cu data de 13 februarie 2021, pentru un mandat provizoriu de două luni.

“Consiliul de Administraţie al Romgaz întrunit în şedinţa din 12 februarie, a luat act de demisia lui Aristotel Marius Jude din funcţia depreşedinte al Consiliului de Administraţie. Până la următoarea şedinţă a Consiliului de Administraţie,domnul Bogdan Nicolae Simescu va exercita atribuţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie.În aceeaşi şedinţă, Consiliul de Administraţie al Romgaz, l-a numit pe Aristotel Marius Jude în funcţia de director general al companiei, începând cu data de13 februarie 2021,pentru un mandat provizoriu de două luni”, notează un anunţ al companiei.

În urmă cu o lună, Romgaz l-a revocat neaşteptat de la şefia companiei pe Adrian Volintiru, atribuţiile acestuia fiind preluate la aceea dată de Daniel Corneliu Pena, directorul general adjunct.

Din informaţiile transmise de oficialii Romgaz, numirea lui Aristotel Marius Jude are loc în contextul în care Daniel Corneliu Pena a decis să demisioneze din toate funcţiile deţinute în cadrul companiei.

“Am acceptat această provocare din dorinţa de a asigura continuitatea în exercitarea managementului executiv al companiei şi pentru gestionarea eficientă a proiectelor imediate şi prioritare ale S.N.G.N. Romgaz”, spune Aristotel Marius Jude, şeful provizoriu al Romgaz.

Aristotel Jude a fost Secretar de Stat în cadrul Ministerului Energiei, responsabil de coordonarea activităţii ministerului în domeniul ţiţeiului şi gazelor naturale. Are un Master of Business Administration (MBA), acordat de Conservatoire National Des Arts Et Metiers, Paris, Franţa şi competenţe dovedite de-a lungul carierei profesionale în managementul întreprinderii, administrare societăţi, consultanţă în domeniul juridic. De-a lungul timpului a ocupat mai multe funcţii de conducere în cadrul S.N.G.N. ROMGAZ printre care manager proiect, director de department, director de direcţie, administrator.

Romgaz are 12,5 miliarde de lei capitalizare şi este controlat în proporţie de 70% de statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

De la începutul anului, acţiunile SNG s-au apreciat cu 15,84% pe fondul unui rulaj de 61,6 milioane de lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO