Scrisoarea lui Warren Buffett către investitori: Fără împrumut de bani pentru achiziţie de acţiuni, referire la o poezie scrisă de Rudyard Kipling.

14 mar 2018 Autor: Liviu Popescu

Warren Buffett, 87 de ani, arată în scrisoarea anuală, publicată prin intermediul fondului Berkshire Hathaway, că investitorii nu ar trebui să achiziţioneze acţiuni cu bani împrumutaţi, explică legătura dintre piaţa de capital şi un poem scris de Rudyard Kipling intitulat „Dacă“, dar menţioneză şi că Berkshire ar trebui să facă o achiziţie majoră. „Pur şi simplu nu se poate spune cât de mult pot acţiunile să scadă într-o perioadă scurtă de timp. 

Chiar dacă împrumuturile sunt mici şi poziţiile nu sunt imediat ameninţate de scăderea pieţei, gândirea dumneavoastră poate fi zguduită de titluri înfricoşătoare şi de comentarii neobosite. Iar o gândire tulbure nu ia decizii bune”, scrie Warren Buffett în scrisoarea anuală către investitori.  

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.03.2018

 
Cuvinte cheie:
warren buffett
, achizitie
, actiuni
, imprumut
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide