Burse - Fonduri mutuale

Scrisoarea lui Warren Buffett către investitori: Fără împrumut de bani pentru achiziţie de acţiuni, referire la o poezie scrisă de Rudyard Kipling.

Warren Buffett

Warren Buffett

Autor: Liviu Popescu

14.03.2018, 00:04 1413

Warren Buffett, 87 de ani, arată în scrisoarea anuală, publicată prin intermediul fondului Berkshire Hathaway, că investitorii nu ar trebui să achiziţioneze acţiuni cu bani împrumutaţi, explică legătura dintre piaţa de capital şi un poem scris de Rudyard Kipling intitulat „Dacă“, dar menţioneză şi că Berkshire ar trebui să facă o achiziţie majoră. „Pur şi simplu nu se poate spune cât de mult pot acţiunile să scadă într-o perioadă scurtă de timp. 

Chiar dacă împrumuturile sunt mici şi poziţiile nu sunt imediat ameninţate de scăderea pieţei, gândirea dumneavoastră poate fi zguduită de titluri înfricoşătoare şi de comentarii neobosite. Iar o gândire tulbure nu ia decizii bune”, scrie Warren Buffett în scrisoarea anuală către investitori.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO