Burse - Fonduri mutuale

Se întoarce „taurul”? Indicele S&P 500 a crescut pentru a treia zi consecutivă şi a atins un nou maxim în 2019

Se întoarce „taurul”? Indicele S&P 500 a crescut...

Autor: Alex Ciutacu

14.03.2019, 08:00 952

Acţiunile bursiere americane au înregistrat o nouă evoluţie pozitivă miercuri, influenţate de entuziasmul investitorilor din zona de hi-tech faţă de datele încurajatoare pe care le prezintă economia.

Indicele S&P 500 a înregistrat un nou record pentru 2019 după ce a crescut timp de trei zile consecutive, situându-se miercuri la închiderea şedinţei peste pragul de 2.800 de puncte - un nivel cheie la care se uită investitorii – pe fondul unei evoluţii de 0,7%, potrivit CNBC.

Indicele industrial Dow Jones a închis şedinţa la nivelul de 25.702,89 puncte după o creştere de 148,23 de puncte, în timp ce indicele Nasdaq a crescut cu 0,7% şi a închis la nivelul de 7.643,31 puncte.

Companiile de tehnologie din indicele S&P 500 au cunoscut o creştere de 0,7%, condusă în principal de o creştere de 3,8% a acţiunilor Nvidia. Sectorul de tehnologie este până acum „vedeta” săptămânii cu o creştere cumulată de 3,5%.

Facebook, Amazon, Netflix, Alphabet şi Apple – care formează ceea ce investitorii numesc FAANG – au închis toate pe creştere şedinţa de miercuri.

„Evoluţia din sectorul de tehnologie transmite că investitorii se aşteaptă să se întâmple ceva” pe frontul comercial SUA-China, spune Quincy Krosby, chief market strategist în cadrul Prudential Financial.

El spune că evoluţiile de pe piaţa de chipuri şi semiconductoare şi volumele tranzacţionate pe acţiunile Apple „sugerează că o tranzacţie ar putea fi anunţată în săptămânile următoare; poate nu chiar la sfârşitul lunii martie, dar cândva în viitorul apropiat”.

Şi vânzările de obligaţiuni de stat americane au înregistrat un avânt miercuri după ce Departamentul de Comerţ a anunţat creşteri de 0,4% per total pe comenzile de bunuri pentru luna ianuarie în timp ce sondajele Refinitiv estimau un declin de 0,5%.

Între timp sectorul de construcţii a înregistrat cea mai mare creştere din ultimele nouă luni, crescând cu 1,3% în luna ianuarie. Evoluţia se datorează creşterii investiţiilor publice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO