Burse - Fonduri mutuale

Se mai listează Hidroelectrica la Londra? Remus Borza: Investitorii se duc şi în Papua Noua Guinee pentru Hidroelectrica

Remus Borza

Remus Borza

Autor: Ştefan Deleanu

30.06.2016, 00:05 1262

Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, companie ieşită recent din insolvenţă, spune că nu a fost un partizan al listării pe bursa de la Londra şi că listarea la Bucureşti, care s-ar putea realiza anul acesta, trebuie privită din perspectivă patriotică.

„Eu nu am fost niciodată un partizan al listării duale, la London Stock Exchange (LSE). Tot timpul am spus că pentru Hidro­electrica toţi investitorii din lumea asta se duc şi în Papua Noua Guinee sau la Tirana dacă ar exista o bursă de valori“, a declarat arhitectul ieşirii din insolvenţă Remus Borza.

Hidroelectrica şi-a plătit toate datoriile de aproximativ un miliard de euro după patru ani de restructurări şi ar putea fi listată pe bursa de la Bucureşti chiar anul acesta, ceea ce ar duce putea duce piaţa de capital locală cu un pas mai aproape de statutul de piaţă emergentă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO