Burse - Fonduri mutuale

Secretariatul General al Guvernului, acţionarul majoritar al Transelectrica, vrea dividende de 20,5 mil. lei din rezultatul reportat şi de 39 mil. lei din profitul pe 2020

Secretariatul General al Guvernului, acţionarul...

Autor: Tibi Oprea

09.06.2021, 00:00 374

Transelectrica (TEL), compania naţională de transport al energiei electrice, a completat ordinea de zi a acţionarilor întruniţi în data de 22 iunie 2021 cu câteva puncte referitoare la acordarea de dividende, respectiv distribuirea unui dividend brut de 0,28 lei pe acţiune din rezultatul reportat existent în sold la finele anului trecut, potrivit unui raport publicat la Bursa de la Bucureşti.

Calculele ZF pe baza preţului curent al unei acţiuni arată un randament potenţial de 1,1% dacă propunerea va fi acceptată. Totodată, pe ordinea de zi a fost introdusă şi o altă variantă de remunerare cu dividende din profitul pe 2020, respectiv 0,534 lei brut pe acţiune. Potrivit calculelor realizate de ZF, această repartizare ar asigura investitorilor un randament de 2,1%.

Varianta de distribuire a unui dividend de 0,59 de lei pe acţiune, respectiv 39,1 mil. lei, a rămas pe ordinea de zi a AGA.  Aceasta ar asigura investitorilor un randament de 2,37% la preţurile curente, arată calculele ZF. Anterior, la AGA din 27 aprilie acţionarii Transelectrica, printre care statul român, fonduri de pensii Pilon II şi alţi investitori, au respins propunerea de dividende.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO