Burse - Fonduri mutuale

Sectorul imobiliar de la Bursa de la Bucureşti, reprezentat de doar patru companii: cum au evoluat în 2022 şi la ce multipli se tranzacţionează. Trei emitenţi din patru înregistrează scăderi ale acţiunilor în 2022

Sectorul imobiliar de la Bursa de la Bucureşti,...

Autor: Tibi Oprea

18.07.2022, 07:00 1009

În luna august, holdingul Meta Estate Trust este aşteptat să intre la tranzacţionare după IPO-ul programat între 20 iulie şi 2 august.

Dacă domeniul energiei sau cel al utilităţilor sunt foarte bine reprezentate la Bursa de Valori Bucureşti, sectorul imobiliar este unul destul de sărăcăcios, cu doar patru emitenţi care se află în vizorul investitorilor, dintre care doi au venit pe Bursă în primăvara (Star Residence Invest), respectiv în vara (One United Properties) anului trecut, iar unul s-a listat la jumătatea acestui an (STK Properties).

Emitentul cu cea mai veche prezenţă pe bursa românească şi care completează lista este dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor, care a intrat la tranzacţionare în vara anului 1996. Pe de altă parte, din luna august 2022, între alegerile investitorilor români se va putea număra şi Meta Estate Trust, o companie de tip holding care urmează să deruleze o ofertă publică iniţială (IPO).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO