Burse - Fonduri mutuale

Şefii ASF care nu locuiesc în Bucureşti ar putea beneficia de decontarea cheltuielilor cu locuinţa de serviciu. Un proiect de lege urmăreşte şi protejarea Consiliului ASF faţă de „hărţuiri în justiţie” din partea entităţilor supravegheate

Şefii ASF care nu locuiesc în Bucureşti ar putea...

Autor: Liviu Popescu

14.10.2020, 00:00 159

Un proiect de lege iniţiat de deputatul PNL Roman Florin-Claudiu depus şi prezentat pe 12 octombrie în Camera Deputaţilor urmăreşte acordarea unor beneficii către membrii Consiliului de Administraţie al Autorităţii de Supraveghere Financiară care nu domiciliază în Bucureşti prin decontarea unor cheltuieli, inclusiv cele cu cazarea şi diurna.

De asemenea proiectul introduce şi prevederi care să protejeze persoanele cu atribuţii în control şi supraveghere de eventualele „hărţuiri în justiţie” din partea persoanelor fizice sau companiilor supravegheate de ASF. La capitolul sancţiuni aplicabile de ASF, amenzile din proiectul de lege sunt cuprinse între 10.000 de lei şi 1 mil. lei.

Din amenzi, 50% merg spre bugetul de stat, iar restul la bugetul ASF. „Membrii Consiliului ASF care nu domiciliază în Bucureşti beneficiază de decontarea cheltuielilor cu locuinţa de serviciu, cazarea, diurnă şi transport, în condiţiile stabilite prin lege şi prin reglementările proprii”, se arată în proiectul de propunere legislativă pentru modificarea şi completarea OUG 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea ASF. Potrivit datelor agregate de ZF din declaraţiile de avere ale celor din Consiliul ASF, salariile ajung chiar şi la 11.000 de euro net lunar.

Proiectul a fost depus pe 7 octombrie 2020, fiind prezentat şi aprobat în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor pe 12 octombrie. Termenul de depunere amendamente a fost stabilit pe 13 octombrie, urmând a fi discutat în Plen. Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată, Senatul fiind Camera Decizională. Termenul de adoptare este de 45 de zile pentru Camera Deputaţilor, iar data la care se împlineşte termenul constituţional pentru dezbatere şi vot final este 25 noiembrie 2020.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO