Burse - Fonduri mutuale

Şefii Electrica vor poliţe de asigurare de 10 mil. euro fiecare, şedinţe plătite cu câte 1.200 de euro în număr nelimitat şi 44.000 de euro dacă pleacă din companie

Valentin Radu, preşedintele Electrica

Valentin Radu, preşedintele Electrica

Autor: Liviu Popescu

26.09.2019, 00:06 4067

Pentru a doua oară în 2019, Consiliul de Administraţie al Electrica vrea indemnizaţii mai mari l În primăvară, statul a respins propunerile.

Electrica (simbol bursier EL), cel mai mare distribuitor de energie electrică din România, intenţionează să elimine numărul de şedinţe pentru care se acordă indemnizaţii administratorilor, în prezent limitat la 12, şi totodată vrea ca aceştia să beneficieze de o poliţă de asigurare de 10 milioane de euro fiecare pentru un eveniment, valabilă chiar şi până la trei ani de la plecarea din companie.

De asemenea, compania intenţionează ca administratorii să primească o „compensaţie de neconcurenţă“ de 12 remuneraţii lunare fixe brute dacă aceştia pleacă din cadrul companiei, adică circa 44.000 de euro brut pentru un administrator având în vedere că remuneraţia lunară fixă este de 3.630 de euro brut. Pentru preşedinte, respectiv Valentin Radu, fost CEO al Ţiriac Holdings, această remuneraţie ar fi de 60.000 de euro brut.

Propunerile sunt făcute de consiliul de administraţie şi urmează să fie discutate în cadrul Adunării Generale e Acţionarilor din 14 noiembrie 2019. Aceasta este pentru a doua oară în 2019 când Consiliul de Administraţie al Electrica vrea să-şi majoreze indemnizaţiile, prima oară, în primă­vară, propunerile fiind res­pinse de Ministerul Ener­giei, acţionar cu un pachet de 48%, având astfel şi ultimul cuvânt de spus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO