Burse - Fonduri mutuale

Şeful Bursei: Vrem 20-30 de companii de pe RASDAQ pe piaţa principală sau ATS

Ludwik Sobolewski

Ludwik Sobolewski

Autor: Ioana Tudor

11.11.2014, 00:05 290

Un număr de treizeci de companii din cele peste nouă sute listate pe piaţa RASDAQ, care se va desfiinţa peste un an, au stârnit interesul bursei de la Bucureşti în vederea unui eventual transfer pe piaţa principală sau pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO.

Companiile de pe piaţa RASDAQ, care mai bine de şapte ani a avut un statut incert, nefiind nici piaţă reglementată, nici sistem alternativ de tranzacţionare, trebuie să decidă în următoarele luni dacă se vor muta pe piaţa reglementată sau pe ATS, sau dacă se vor delista. Miza din spatele restructurării pieţei RASDAQ este mare întrucât companiile listate pe această secţiune vor fi nevoite să deruleze oferte de preluare pentru minoritarii care nu sunt de acord cu mutarea la cota bursei sau pe un sistem alternativ. În final, bursa va decide ce companii se califică pentru transfer.

„Există 20-30 de companii de pe RASDAQ pe care le dorim pe piaţa principală sau pe ATS şi vom coopera îndeaproape cu acestea“, a afirmat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB. El a precizat că bursa va fi selectivă şi va încuraja companiile care vor folosi piaţa pentru a atrage finanţare.

Potrivit reprezentanţilor BVB, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va emite în următoarele două săptămâni normele metodologice privind mutarea firmelor de pe RASDAQ pe piaţa principală sau pe sistemul alternativ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO