Burse - Fonduri mutuale

Şeful BVB le vorbeşte la Bruxelles europenilor: Vrem să atragem fondurile americane şi asiatice să investească în firmele listate pe AeRO

Tripleta care a promovat Bursa din Bu­cureşti În inima europei

Tripleta care a promovat Bursa din Bu­cureşti În inima europei

Autor: Roxana Pricop

07.05.2015, 00:08 500
Ludwik Sobolewski, direc­torul general al Bursei de Va­lori Bucureşti (BVB), are în plan transformarea pieţei alternative AeRO, des­tinată finanţării IMM-urilor, într-un jucă­tor  internaţional prin atragerea de lis­tări ale companiilor străine, dar şi de in­­vestitori internaţionali precum fon­du­ri­le de investiţii nord-americane şi cele asia­­tice care să asigure o treime din lichi­­ditatea pieţei.
 
Lansat pe 25 februarie, sistemul alte­r­­­nativ de tranzacţioanare AeRO, ope­­rat de BVB, a atras până în prezent listările a două companii (Sameday şi Bittnet Systems) şi a unui fond de in­ves­tiţii polonez - Carpathia Capital - orien­tat pe piaţa din România.
 
Planu­rile con­du­cerii BVB sunt ca până la finalul anului nu­mărul companiilor listate pe AeRO să depăşească 20, însă dezvol­tarea pieţei nu va fi concentrată doar în Ro­mâ­nia, ci şi în ţările din regiune. La fel cum sistemul alternativ al bursei de la Var­şovia - NewConnect, lansat în 2007 - a reuşit să atragă listări din partea com­paniilor din Ucraina.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO