Burse - Fonduri mutuale

Şeful FP i-a luat locul lui Ţepeş în conducerea Bursei

Greg Konieczny, managerul de portofoliu al Fondului Proprietatea

Şeful FP i-a luat locul lui Ţepeş în conducerea Bursei

Autor: Roxana Daniela Pricop

27.03.2011, 23:35 112

Greg Konieczny, vicepreşedinte executiv al companiei FranklinTempleton Investments şi manager al Fondului Proprietatea, a fostnumit administrator provizoriu al Consiliului Bursei de ValoriBucureşti (BVB), după ce Daniel Ţepeş şi-a dat demisia din funcţiade membru al Consiliului BVB.

Numirea lui Greg Konieczny în calitate de administratorprovizoriu al BVB are loc ca urmare a faptului că două dintrefondurile de investiţii administrate de Templeton Asset Management,divizia de investiţii pe pieţele emergente a gigantului FranklinTempleton, sunt printre cei mai importanţi acţionari ai BVB.Potrivit celor mai recente informaţii disponibile, la finele anuluitrecut fondurile Templeton Frontier Markets şi Templeton EmergingMarkets Smaller Companies deţineau cumulat 1,7% din capitalul BVB.Greg Konieczny s-a alăturat echipei Franklin Templeton în anul 1995şi are peste 15 ani de experienţă în administrarea portofoliilor deinvestiţii. El este responsabil pentru divizia de cercetare şiportofoliu în Europa Centrală şi de Est.
Daniel Ţepeş nu şi-a motivat demisia de la conducerea Bursei,însă decizia are loc după ce acesta şi-a vândut mare parte dinacţiunile pe care le deţinea la BVB. El a intrat în ConsiliulBursei la finele lunii februarie 2010. În vara anului trecut,Daniel Ţepeş, pe atunci cel mai mare acţionar al BVB, cu oparticipaţie de 4,9% din capital, şi-ar fi depus demisia dinconducere, pentru ca la scurt timp să revină asupra deciziei. Ţepeşeste proprietarul societăţii de brokeraj HTI ValoriMobiliare.
Consiliul Bursei este condus de Stere Farmache în calitate depreşedinte, printre cei nouă membri numărându-se şi Ciprian Zah şiMircea Botta - vicepreşedinţi, Siminel Andrei - secretargeneral.
Schimbarea intervenită în conducerea BVB are loc la mai puţinde o lună de la luarea unei decizii strategice de către acţionariioperatorului bursier: fuziunea cu bursa din Sibiu (Sibex).Consiliul de administraţie al BVB a convocat adunarea generalăextraordinară a acţionarilor în data de 29 aprilie, având peordinea de zi fuziunea BVB cu bursa din Sibiu.
Acţiunile BVB au încheiat ultima şedinţă a săptămânii la unpreţ de 42,2 lei/titlu, în uşoară creştere, de 0,48%. Capitalizareabursieră a operatorului este de 79,3 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO