Şeful Raiffeisen Asset Management: Cel mai căutat fond de investitori din portofoliul nostru are randament de 4% şi active mai mari de 100 milioane de lei

7 mar 2017 Autor: Liviu Popescu

Răzvan Szilagyi, şef al Raiffeisen AM: Suma minimă cu care poate fi accesat un astfel de fond este echivalentă cu o unitate de fond, valoarea curentă fiind de 156 lei

Răzvan Szilagyi, şeful Raiffeisen Asset Management, al doilea cel mai mare administrator de fonduri din Romania, după Erste, cu active de 1,5 mld. euro, spune că cel mai accesat produs din portofoliu, adică Raiffeisen Benefit, poate investi în toate clasele majore de active, instrumente cu venit fix (în principal titluri de stat) şi acţiuni (pe toate pieţele majore din lume plus piaţa locală).

"În ultimul an cele mai multe poziţii au fost pe pieţele din SUA, Europa, Romania şi pieţe emergente", spune Szilagyi. Raiffeisen Benefit afişează un randament de 4% în ultimele 12 luni, în condiţiile în care pierderea temporară maximă, în interiorul anului, nu a depăşit această valoare. În ultimele 36 de luni fondul are un randament de circa 12%, potrivit datelor de la Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF). Raiffeisen Benefit a reuşit să atragă de la investitori aproximativ 100 mil. lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.03.2017

 
Cuvinte cheie:
raiffeisen
, active
, fond
, crestere
, sef
, management
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide