Burse - Fonduri mutuale

Şeful Romgaz despre noul dividend: Nu este vorba despre dividendul trimestrial. Banii pentru recompensarea acţionarilor, din rezerve şi din rezultatul raportat

Şeful Romgaz despre noul dividend: Nu este vorba despre...

Autor: Tibi Oprea

07.11.2018, 16:38 1088

Adrian Volintiru, directorul general al producătorului şi furnizorului de gaze naturale Romgaz Mediaş, spune pentru ZF că dividendul de 1,3 lei pe acţiune avizat astăzi de compania de stat la solicitarea acţionarului majoritar nu este cel trimestrial.

“Nu este vorba despre dividendul trimestrial. Dividendele aferente anului 2019 se vor repartiza în mod normal”, spune Adrian Volintiru, directorul general al companiei de 13,3 miliarde de lei.

Romgaz a publicat miercuri după-amiază la bursă un document potrivit căruia va livra dividende suplimentare de 1,3 lei pe acţiune, echivalentul unui randament de 3,8%. În document nu se menţionează de unde vor proveni resursele pentru recompensarea acţionarilor. Adrian Volintiru spune însă că banii provin din rezerve şi din rezultatul raportat.

“Daca va fi vorba în viitor de investiţii masive, se va apela la asocieri şi la credite bancare, însă deocamdată nu este cazul”.

În vara acestui an, executivul PSD a creat cadrul politic pentru repartizarea trimestrială a dividendelor, măsură care ar permite banilor să circule mai repede în cadrul companiilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO