Şeful SIF2: Ne-am majorat lichidităţile pentru investiţii

16 aug 2012 Autor: Roxana Pricop

SIF Moldova (SIF2) dispune de lichidităţi în conturi de aproape 150 de milioane de lei după primul semestru, sumă peste nivelul bugetat la începutul anului, fiind interesată să participe la oferta publică de la Transgaz şi să ia parte la oportunităţile de pe bursă.

"Ne-am bugetat un nivel al lichidităţilor de 5% din active, însă în prezent am atins un nivel de 15%. Nu este întâm­plă­tor că ne-am majorat lichidităţile. Suntem pregătiţi să reac­ţionăm rapid la oportunităţile de investiţii care pot apărea în al doilea semestru", a spus Costel Ceocea, preşe­din­tele SIF Moldova, cu active în gestiune de peste 1 mld. lei.

Numerarul din conturile SIF-ului a urcat până la aproape 150 de milioane de lei la sfârşitul lunii iunie, cu 20 de milioane de lei mai mult decât la începutul anului, societatea asigurându-şi astfel lichidităţi pentru investiţii şi după distribuţia dividendelor de 114 milioane de lei. În primul semestru, SIF Moldova a investit 78,8 milioane de lei, cea mai mare parte din sumă fiind plasată în acţiuni.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.08.2012

 
Cuvinte cheie:
SIF Transilvania
, profit

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide