Burse - Fonduri mutuale

Şeful Vrancart a primit un loc provizoriu în board-ul SIF Banat-Crişana

Şeful Vrancart a primit un loc provizoriu în board-ul...

Autor: Roxana Pricop

18.09.2015, 00:00 357

SIF Banat-Crişana (SIF1) a anunţat ieri pe bursă că Autoritatea de Supraveghere Financiară a avizat modificarea componenţei consiliului de administraţie prin numirea lui Ionel Ciucioi, preşedinte şi director general al producătorului de hârtie Vrancart Adjud (VNC), în funcţia de administrator provizoriu al SIF-ului.

Mandatul său va dura până la întrunirea următoarei adunări generale ordinare a acţionarilor. În vârstă de 38 de ani, Ciucioi a preluat conducerea Vrancart, companie la care SIF1 este cel mai mare acţionar cu 74% din capital, în 2013. Anterior, el a lucrat ca senior manager la firma de consultanţă PricewaterhouseCoopers România şi la Ernst&Young în calitate de manager de audit. Ceilalţi membri ai CA-ul SIF1 sunt  Bogdan Drăgoi (preşedinte şi director general), Octavian Avrămoiu (vicepreşedinte), Ştefan Dumitru, Ion Stancu, Valentin Chiser şi Dan Weiler. La finalul lunii august, SIF1 a raportat active nete de 1,757 miliarde de lei, în scădere cu 3,8% faţă de luna precedentă. Cea mai mare investiţie a SIF1 sunt acţiunile Erste Bank. În august profitul marcat de SIF1 a fost de circa 3,8 mil. lei. Astfel, după primele opt luni, SIF1 raportează un câştig de 51,3 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO