Burse - Fonduri mutuale

Semnele de revenire a relaţiilor dintre China şi SUA duc bursele mondiale la maximul ultimelor 6 luni

Semnele de revenire a relaţiilor dintre China şi SUA...

Autor: Izabela Cutieru

03.04.2019, 14:23 273

Bursele mondiale au atins cele mai înalte valori din ultimele şase luni miercuri, după ce investitorii au recepţionat semnale de progres în negocierile comerciale dintre SUA şi China, dar şi date economice favorabile, informează Reuters.

Preţul petrolului a atins pragul cheie de 70 de dolari pe baril, iar lira sterlină a câştigat după ce premierul britanic Theresa May a anunţat că va solicita o amânare a Brexit, pentru a conveni un acord cu liderul Partidului Laburist din opoziţie.

Semnele de progres înregistrate în negocierile comerciale dintre SUA şi China şi rezultatele bune înregistrate de compaiile din China şi Statele Unite în ultimele zile au sporit încrederea investitorilor şi au diminuat temerile legate de recesiunea mondială.

Bursele europene au crescut cu aproape 0,8%, până la cel mai înalt nivel înregistrat din luna august, în siajul burselor asiatice, unde indicele MSCI pentru Asia-Pacific a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimele 7 luni.

Speranţa unei înţelegeri ce ar putea pune capăt războiului comercial dintre cele două mari economii ale lumii a fost declanşată de comentariile recente ale consilierului economic al Casei Albe Larry Kudlow conform cărora Washingtonul se aşteaptă să „facă mai multe progrese” în discuţiile din această săptămână.

Bursa de valori din Germania a crescut cu 1%, până la cel mai înalt nivel din octombrie, în timp ce acţiunile franceze au urcat la un nivel similar.

„Ceea ce se poate observa este faptul că pieţele manifestă anumite îngrijorări, dar există progrese în ceea ce priveşte comerţul, iar o recesiune este puţin probabilă”, a spus Chris Bailey, strateg la Raymond James.

Bitcoin, care a crescut marţi cu 18,7%, ca urmare a unei comenzi majore din partea unui cumpărător anonim, a mai câştigat încă 1,6%, ajungând la 4.977,48 dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO