Burse - Fonduri mutuale

Senatul aprobă eliminarea pragului de 5% din SIF-uri: până la implementare mai pot trece doi ani, presăraţi de alegeri politice

Dragoş Mesaroş, Goldring:

Aş fi desfiinţat pragul la SIF-uri de mai mulţi ani. Mi se pare una din cele mai bune proiecte de lege din ultimii ani pentru piaţa de capital.

Dragoş Mesaroş, Goldring: Aş fi desfiinţat pragul la SIF-uri de mai mulţi ani. Mi se pare una din cele mai bune proiecte de lege din ultimii ani pentru piaţa de capital.

Autor: Liviu Popescu

18.09.2019, 07:55 506

Întregul proces legislativ va implica o perioadă de câteva luni, însă actul normativ va produce efecte cu privire la pragul de deţinere de 5% la SIF-uri abia după 18 luni de la publicarea în Monitorul Oficial.

Senatul României a aprobat la începutul acestei săptămâni proiectul de lege privind reglementarea fondurilor de investiţii alternative (SIF), printre modificări fiind şi eliminarea pragului de deţinere de 5%, această limitare fiind considerată de brokeri ca principalul obstacol în calea dezvoltării SIF-urilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO