Sibex dă liber la speculaţii pe petrol la Sibiu

23 mar 2011 Autor: Adrian Ionut Cojocar

Bursa din Sibiu a anunţat că luni, 28 martie, va lansa la tranzacţionare un contract futures având ca suport preţul petrolului care urmăreşte evoluţia preţului la petrolul de tip "light sweet crude" de pe bursa din Chicago.

Contractul va fi denominat în lei şi va avea o marjă de circa 10%, ceea ce înseamnă că la o variaţie de 1% a preţului petrolului investitorul în astfel de contracte va câştiga sau va pierde circa 10% din sumă.

"Piaţa petrolului este, la ora actuală, una dintre cele mai spectaculoase şi atractive din lume. Luând act de semnalele primite din piaţă, Sibex vine în întâmpinarea investitorilor autohtoni cu un nou produs, anume contractul futures pe petrol. Sperăm ca acesta să devină în cel mai scurt timp unul din polii de interes de pe cea mai lichidă piaţă de derivate din România, iar investitorii atraşi de acest segment să guste din plin noul produs Sibex şi să fie parte activă la toate mişcările şi evoluţiile zilnice generate de piaţa internaţională", spune Teodor Ancuţa, directorul general al Sibex.

Preţul petrolului a crescut semnificativ în acest an pe fondul tensiunilor din statele africane şi astăzi un baril de petrol de tipul celui care va fi tranzacţionat la Sibiu cu scadenţa în luna mai creşterea cu 0,4% până la un nivel de105,4 dolari.

 
Cuvinte cheie:
Sibex
, petrol
, contracte futures

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide