Burse - Fonduri mutuale

Sibex dă liber la speculaţii pe petrol la Sibiu

Autor: Adrian Ionut Cojocar

23.03.2011, 15:07 63

Bursa din Sibiu a anunţat că luni, 28 martie, va lansa latranzacţionare un contract futures având ca suport preţulpetrolului care urmăreşte evoluţia preţului la petrolul de tip"light sweet crude" de pe bursa din Chicago.

Contractul va fi denominat în lei şi va avea o marjă de circa10%, ceea ce înseamnă că la o variaţie de 1% a preţului petroluluiinvestitorul în astfel de contracte va câştiga sau va pierde circa10% din sumă.

"Piaţa petrolului este, la ora actuală, una dintre cele maispectaculoase şi atractive din lume. Luând act de semnalele primitedin piaţă, Sibex vine în întâmpinarea investitorilor autohtoni cuun nou produs, anume contractul futures pe petrol. Sperăm ca acestasă devină în cel mai scurt timp unul din polii de interes de pe ceamai lichidă piaţă de derivate din România, iar investitorii atraşide acest segment să guste din plin noul produs Sibex şi să fieparte activă la toate mişcările şi evoluţiile zilnice generate depiaţa internaţională", spune Teodor Ancuţa, directorul general alSibex.

Preţul petrolului a crescut semnificativ în acest an pe fondultensiunilor din statele africane şi astăzi un baril de petrol detipul celui care va fi tranzacţionat la Sibiu cu scadenţa în lunamai creşterea cu 0,4% până la un nivel de105,4 dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO