Burse - Fonduri mutuale

SIF 3 vrea trei membri în loc de cinci în CA-ul Comcm. Acţiunile au sărit cu 15%

SIF 3 vrea trei membri în loc de cinci în CA-ul Comcm....

Autor: Roxana Pricop

13.08.2014, 00:00 211

SIF Transilvania (SIF3), acţionarul majoritar al producătorului de betoane Comcm Constanţa (CMCM), a solicitat completarea ordinii de zi a Adunării Generale din 7 septembrie cu propunerile de a revoca actualii membri ai consiliului de administraţie şi alegerea de trei administratori în loc de cinci administratori câţi sunt acum, pentru un mandat de patru ani. Solicitarea are loc în condiţiile în care Mihai Fercală, directorul general al SIF Transilvania, societatea care deţine 56,7% din CMCM, este în conflict cu Constantin Frăţilă, care deţine direct 11,6% din acţiuni.

Alături de familia sa, Frăţilă deţine o participaţie de 31,6% din acţiuni. Însă Frăţilă a fost cel care a convocat AGA la CMCM pe 7 septembrie pentru a alege noi administratori prin metoda votului cumulativ. În luna aprilie, SIF Transilvania a scos la vânzare pe bursă întregul pachet de acţiuni deţinut la Comcm pentru 33,6 mil. lei (7,6 mil. euro), însă nu a găsit cumpărători. Preţul cerut, de 0,2504 lei/titlu, a fost cu circa 25% mai mare decât preţul din piaţă. Acţiunile CMCM au crescut în şedinţa de ieri cu până la 15%, la un preţ de 0,166 lei/titlu. Luni,11 august, acţionarii SIF Transilvania l-au revocat din funcţia de membru al Consiliului de Supra­veghere pe Constantin Frăţilă, acţionar cu 3,99% din acţiunile SIF-ului. În iunie, Frăţilă şi-a dat demisia din funcţia de pre­şe­dinte al Comcm, iar acum compania este condusă de Gabriela Alexe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO