Burse - Fonduri mutuale

SIF Banat-Crişana a investit doar 6 mil. lei pe bursă în nouă luni

SIF Banat-Crişana a investit doar 6 mil. lei pe bursă...

Autor: Roxana Pricop

04.11.2015, 00:06 454
SIF Banat-Crişana (SIF1), cea mai mare dintre societăţile de investiţii financiare, cu active în gestiune de 1,7 miliarde de lei, a realizat investiţii de 11,5 milioane de lei în primele nouă luni ale anului. Din această sumă, aproape 6 milioane de lei au fost direcţionate spre achiziţia de acţiuni listate la bursa de la Bucureşti, potrivit raportului trimestrial emis de societate.
 
Spre comparaţie în tri­mestrul al treilea al anului 2014 societatea a făcut investiţii de 15,2 milioane de lei pe piaţa de capital.
 
La 30 septembrie, cele mai mari deţineri ale SIF-ului erau acţiunile Erste Bank (0,68% din capitalul băncii) în valoare de 336 mil. lei, urmate de titlurile Banca Tran­sil­vania (4,43% din capitalul băncii) în valoare de 307 mil. lei şi cele ale BRD SocGen (2,13% din capitalul băncii) în valoare de 154 mil. lei. Aceste deţineri au rămas neschimbate pe parcursul trimestrului al treilea. SIF1 a primit acţiuni gratuite la Banca Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO