Burse - Fonduri mutuale

SIF Banat-Crişana are investiţii de 1,2 mld. lei la marile companii de la Bursă. Dar nicio tranzacţie în T3/2019

SIF Banat-Crişana are investiţii de 1,2 mld. lei la...

Autor: Liviu Popescu

31.10.2019, 00:00 75

♦ În T3/2019 au intrat acţiunile gratuite de la Banca Transilvania, cea mai valoroasă deţinere a SIF1 ♦ Societatea are 567 mil. lei la cea mai mare bancă din România, adică 4,5% din capitalul social ♦ 15 investiţii în acţiuni listate pe segmentul principal.

SIF Banat-Crişana (simbol bursier SIF1), societate cu cea mai mare avere din rândul celor cinci SIF-uri, are investiţii de 1,2 mld. lei în acţiuni listate pe segmentul principal al Bursei de la Bucureşti, însă în T3/2019 portofoliul acesteia a rămas neschimbat, potrivit datelor agregate de ZF din cel mai recent raport trimestrial.

Astfel societatea nu a înregistrat nicio tranzacţie cu acţiuni pe segmentul principal, nici de vânzare şi de achiziţie, în lunile iulie, august şi septembrie, dar ca urmare a aprecierii preţurilor acţiunilor, investiţia SIF Banat-Crişana s-a majorat cu 6,3%, potrivit calculelor realizate de ZF.

În cazul Băncii Transilvania, cea mai valoroasă investiţie a SIF-ului, de circa 567 mil. lei, numărul mai mare de acţiuni din T3 este explicat de acordarea de acţiuni gratuite de către bancă, acestea însă nu au adus şi schimbări în deţinerea SIF din capitalul social, care a rămas la 4,5%, arată datele din rapoarte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO