Burse - Fonduri mutuale

SIF Banat-Crişana îşi majorează deţinerea la Intercontinental de la 10% la 30% în urma unor tranzacţii de 40 mil. lei

SIF Banat-Crişana îşi majorează deţinerea la...

Autor: Roxana Rosu

26.07.2022, 14:26 443

SIF Banat-Crişana şi-a majorat participaţia la Compania Hotelieră Intercontinental România, care deţine hotelul Grand Hotel Bucharest, fost Intercontinental, de la 10,6% la 29,9%, a anunţat marţi la BVB societatea hotelieră.

Tranzacţia a avut loc pe 21 iulie, la un preţ de circa 40,8 mlioane lei.

Contractul de management prin care hotelul de cinci stele era operat de lanţul internaţional Intercontinental a expirat în acest an şi nu a fost prelungit de firma care deţine hotelul. Ultimul contract încheiat între Compania Hotelieră Intercontinental şi IHG Hotel & Resorts, proprietarul mărcii Intercontinental, a fost semnat în 2006, când a fost transformat dintr-un contract de tip fran­ciză într-unul de management.

Hotelul din Piaţa Universităţii, primul de cinci stele din România, a fost redenumit Grand Hotel Bucharest.

La finalul anului trecut, când reprezentanţii hotelului au anunţat că nu se va mai prelungi contractul de colaborare cu lanţul internaţional, au declarat că anul acesta va începe procesul de renovare a clădirii. Investiţiile în renovarea clădirii, care ar urma să fie gata în 2024, se ridică la suma de 21 milioane euro.

 Lucrările de construcţie la acest hotel au început în 1967, după un proiect al arhitecţilor Dinu Hariton, Gheorghe Nădrag, Ion Moscu şi Romeo Belea, arhitect care s-a ocupat şi de renovarea Teatrului Naţional, clădire ridicată în aceeaşi perioadă.

Hotelul din Piaţa Universităţii a fost inaugurat în 1971, după o investiţie de şase milioane de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO