Burse - Fonduri mutuale

SIF Banat-Crişana rămâne cu profitul în conturi. Acţionarii resping dividendele propuse de NN Pensii şi Erste

SIF Banat-Crişana rămâne cu profitul în conturi....

Autor: Ştefan Deleanu

26.04.2016, 18:01 847

Acţionarii SIF Banat-Crişana (SIF1) au votat azi includerea profitului net de 75 milioane de lei obţinut de societate în 2015 la rezultatul reportat şi au respins distribuţia de dividende în cuantum de 60 milioane de lei propusă de NN Pensii şi de un fond controlat de Erste.

SIF Banat-Crişana a avut un profit net de 75,32 milioane de lei pentru anul 2015, profit care este cu 44% mai mic decât cel realizat în anul 2014. În cadrul AGOA de azi, acţionarii au aprobat distribuirea profitului conform recomandării consiliului de administraţie, adică trecerea acestuia la rezultat reportat.

Tot în cadrul AGOA de ieri a avut loc alegerea lui Ciucioi Ionel-Marian pe locul râmas vacant din cadrul consiliului de administraţie. Ciucioi este preşedintele CA al Vrancart Adjud din noiembrie 2013, înainte de această poziţie a fost senior manager la PriceWaterhouseCoopers şi audit aanager la Ernst&Young. El va rămâne în funcţie până la 24 aprilie 2017, când va expira mandatul administratorilor care sunt acum în funcţie.

De asemenea, acţionarii au aprobat şi remuneraţia lunară pentru membrii CA, în sumă de 10.000 lei net şi limitele remuneraţiilor suplimentare pentru aceştia ce vor fi de 0,3% din activul net mediu, iar cele ale directorilor la 0,14% din activul net mediu anual.

SIF Banat-Crişana are o capitalizare bursieră de 819,98 milioane de lei, preţul unei acţiuni fiind de 1,494 lei. De la începutul anului 2016 şi până în prezent acţiunile SIF1 au scăzut cu 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO