SIF Banat-Crişana, singura SIF acţionară la Erste, a început să vândă din acţiuni: 100 milioane lei în trei luni

6 iun 2018 Autor: Liviu Popescu

SIF Banat-CriŞana a vândut în primul trimestru acţiuni de 100 mil. lei la Erste Bank, acţionarul majoritar al BCR, cea mai mare instituţie de credit din România după valoarea activelor, şi a ajuns la un pachet de 2,075 milioane de unităţi, în scădere cu circa 550.000 de acţiuni faţă de finele anului trecut, potrivit datelor din raportul trimestrial.

„Vânzările de acţiuni în sumă de 106.376.687 lei includ în prin­cipal vânzarea de acţiuni Erste Bank (98,8 mil. lei), Compa (1,9 mil. lei), Celhart Donaris (1,7 mil. lei), SIF Mol­dova (1,3 mil. lei), Bermas (1,3 mil. lei)“, potrivit raportului.

SIF Banat-Crişana este singura societate de investiţii financiare din cele cinci care mai are acţiuni la Erste Bank după ce în 2011 SIF-urile au acceptat oferta austriecilor de a schimba acţiunile pe care le deţineau la BCR pe acţiuni Erste.

Valoarea deţinerilor la Erste Bank este la final de martie de 394 mil. lei, echivalentul a 0,48% din capitalul social al Erste Bank, grup care gestionează active de 230 mld. euro, adică peste cât produce economia românească în decursul unui an.

Spre comparaţie la finele anului 2017 SIF Banat Crişana avea acţiuni Erste de 441 mil. lei, adică 0,6% din capitalul social.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.06.2018

 
Cuvinte cheie:
SIF Banat-Crisana
, Erste
, actiuni
, bursa
, capital social
, erste bank
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide