Burse - Fonduri mutuale

SIF Banat Crişana, societate care este condusă de un fost ministru de finanţe, a cumpărat platforma IMGB de la sud-coreenii de la Doosan. Cel mai probabil, acolo se va dezvolta un amplu proiect imobiliar

SIF Banat Crişana, societate care este condusă de un...

Autor: Cristina Bellu

12.09.2020, 20:58 3627

SIF Banat Crişana (SIF1) anunţă achiziţionarea platformei industriale IMGB, cel puternic constructor de echipamente complexe din România din perioada comunistă, deţinută din 2006 de coreenii de la Doosan.

Tranzacţia este condiţionată de obţinerea acordului Consiliului Concurenţei.

“SIF Banat-Crişana informează investitorii că pe data de 4 septembrie a semnat contractul de vânzare-cumpărare pentru achiziţionarea pachetului de acţiuni reprezentând 99,92%din capitalul social al Doosan IMGB”, transmit reprezentanţii SIF1.

Societatea de investiţii a fost asistată în tranzacţie de casa de avocatură BirişGoran SPARL şi de către compania de consultanţă imobiliară Crosspoint Real Estate.

“Aceasta este cea mai mare suprafaţă de teren tranzacţionată, în ultimii zece ani, în România: 540.000 metri pătraţi, exceptând terenurile agricole”, spun consultanţii Crosspoint Real Estate.

Societatea de investiţii SIF Banat Crişana este condusă de Bogdan Drăgoi, fost ministru de finanţe în guvernul Ungureanu.

Mai mulţi investitori, printre care şi Ionuţ Negoiţă, dar şi consorţiul de investitori Sud Rezidenţial, sunt interesaţi să dezvolte proiecte imobiliare, inclusiv locuinţe, spaţii logistice, birouri şi centre comerciale la IMGB, aşa cum a scris recent ZF.

La finalul anului trecut compania sud-coreană Doosan a anunţat că vrea să închidă platforma, iar în prima parte a acestui an a încetat definitiv producţia şi, odată cu aceasta, au încetat şi contractele de muncă a 400 de angajaţi.

În anul 1989, unitatea de producţia avea circa 13.000 de angajaţi şi producea inclusiv piese pentru industria energiei nucleare.

Compania Doosan IMGB a avut în 2018 o cifră de afaceri de 249 mil. lei şi pierderi de circa 25 mil. lei. Între 2016 şi 2018 compania a avut afaceri între 208 şi 302 mil. lei şi pierderi anuale între 7 şi 31 mil. lei.

Potrivit site-ului companiei, Doosan IMGB produce echipamente şi componente pentru industria energetică, navală, industria metalurgică. Reţeaua sa de vânzări se întinde din Africa, Asia şi America de Nord.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO