Burse - Fonduri mutuale

SIF Imobiliare (SIF1) a încheiat primele luni de funcţionare cu o pierdere de 1,3 milioane de euro

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Roxana Pricop

06.11.2014, 00:00 281

SIF Imobiliare Plc (simbol bursier SIFI), vehicul înregistrat în Cipru şi controlat de SIF Banat-Crişana, a raportată o pierdere netă de 1,3 milioane de euro în perioada cuprinsă între 18 iulie şi 31 decembrie 2013. Compania dispune de active totale de 31 milioane de euro în mare provenite de la 18 companii pe care SIF Banat-Crişana le-a transferat din portofoliul propriu pe cel al vehiculului înregistrat în Cipru. SIF1 a listat pe sistemul alternativ al bursei acest vehicul care în prezent are o capitalizare de 153 mil. lei. (34,7 mil. euro).

Cel mai valoros activ din portofoliul SIF Imobiliare este pachetul de 90% din capitalul societăţii Arta Culinară SA evaluat la 6 milioane de euro. În programul de activitate pe 2014, Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF Banat-Crişana, spunea că un obiectiv strategic pentru 2014 rămân investiţiile în proiecte imobiliare proprii sau în parteneriat prin achiziţii sau dezvoltare imobiliară - cu posibilitatea ca atunci când respectivele proiecte imobiliare vor avea venituri stabilizate să fie transferate la SIF Imobiliare.

Înainte de venirea la conducerea SIF1, Bîlteanu şi-a construit o carieră în imobiliare. El s-a asociat cu investitorul grec Ioannis Papalekas, alături de care a cumpărat cel mai înalt turn de birouri finalizat în Bucureşti, proiectul Tower Center din Piaţa Victoriei, într-o tranzacţie estimată la circa 50 de milioane de euro.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO