SIF Moldova a bătut palma cu Goschy pe 5 mil. euro pentru hotelul Sport din Cluj

7 dec 2015 Autor: Roxana Pricop

SIF Moldova (SIF2) a achiziţionat hotelul de două stele Sport situat în centrul oraşului Cluj-Napoca, cu 4,8 mil. euro (21 mil. lei) de la omul de afaceri Josef Goschy, proprietarul unuia dintre cele mai mari lanţuri hoteliere din ţară. SIF-ul mai vizează o nouă achiziţie în domeniu de circa 15 mil. lei.

Activele hoteliere căutate de SIF sunt cele situate în staţiuni montane cu important vad turistic sau situate în mari centre financiare şi de business. Hotelul Sport din Cluj are 136 de camere, un restaurant de 180 de locuri, o terasă de 60 de locuri şi două sali de conferinţă cu o capacitate de 40 respectiv 80 de locuri.

Achiziţia marchează o nouă abordare a SIF-ului, al cărui portofoliu de active în valoare de 1,5 miliarde de lei este concentrat în sectorul financiar-bancar şi cel energetic. Din rândul celor cinci SIF-uri, SIF Transilvania (SIF3) este cel mai mare proprietar de hoteluri, cu un portofoliu format din peste 11.500 de locuri de cazare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.12.2015

 
Cuvinte cheie:
SIF Moldova
, Goschy
, hotelul Sport
, Cluj
, achizitie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide