Burse - Fonduri mutuale

SIF Moldova a bătut palma cu Goschy pe 5 mil. euro pentru hotelul Sport din Cluj

SIF Moldova a bătut palma cu Goschy pe 5 mil. euro...

Autor: Roxana Pricop

07.12.2015, 00:07 2121

SIF Moldova (SIF2) a achiziţionat hotelul de două stele Sport situat în centrul oraşului Cluj-Napoca, cu 4,8 mil. euro (21 mil. lei) de la omul de afaceri Josef Goschy, proprietarul unuia dintre cele mai mari lanţuri hoteliere din ţară. SIF-ul mai vizează o nouă achiziţie în domeniu de circa 15 mil. lei.

Activele hoteliere căutate de SIF sunt cele situate în staţiuni montane cu important vad turistic sau situate în mari centre financiare şi de business. Hotelul Sport din Cluj are 136 de camere, un restaurant de 180 de locuri, o terasă de 60 de locuri şi două sali de conferinţă cu o capacitate de 40 respectiv 80 de locuri.

Achiziţia marchează o nouă abordare a SIF-ului, al cărui portofoliu de active în valoare de 1,5 miliarde de lei este concentrat în sectorul financiar-bancar şi cel energetic. Din rândul celor cinci SIF-uri, SIF Transilvania (SIF3) este cel mai mare proprietar de hoteluri, cu un portofoliu format din peste 11.500 de locuri de cazare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO