SIF Moldova a cumpărat 3,3 milioane de acţiuni Biofarm

21 oct 2013 Autor: Roxana Pricop

SIF Moldova (SIF2) a cumpărat 3,3 mi­lioane de acţiuni ale producăto­ru­lui de medicamente Biofarm Bucu­reşti (BIO) pe care a plătit peste 961.000 de lei (216.000 euro) săptămâna trecută.

SIF Moldova a fost printre cei mai activi investitori în acţiunile Biofarm alături de SIF Oltenia şi SIF Banat-Crişana. În săp­tă­mâna 14-18 octombrie, SIF Moldova a cumpărat prin mai multe tranzacţii 3,3 milioane de acţiuni pe care a plătit o sumă totală de 961.816 lei, respectiv un preţ mediu de achiziţie de 0,28 lei/unitate.

Cel mai mare pachet de acţiuni, de 2,55 mi­lioa­ne de titluri, a fost achizi­ţionat în şedinţa de joi 17 octombrie, la un preţ de 0,2938 lei/unitate.

Cele 3,3 milioane de acţiuni cumpărate de SIF 2 reprezintă 0,3% din capitalul Biofarm. Astfel, SIF 2 a ajuns să aibă o participaţie de 13,36% din companie.

Pe 6 noiembrie, acţionarii Biofarm îşi aleg noul CA pentru următorii patru ani în adunare generală ordinară. Până pe 15 octombrie, când a fost ultima zi de depunere a candidaturilor pentru cele cinci locuri în CA, s-au înscris opt persoane.

Din partea SIF Oltenia (SIF 5), care deţine un pachet de 28,48% din acţiunile Biofarm, candidează chiar preşedintele SIF 5 Tudor Ciurezu. Din partea SIF Banat-Cri­şana (SIF 1), acţionar cu 21,29% din capital, can­didează Dra­goş Bîltea­nu, preşe­din­tele SIF 1, şi cetăţeanul liba­nez El Lakis Najib, preşedin­tele companiei Rom­ener­go şi consilier al preşedintelui SIF 1. SIF Moldova (SIF 2), care deţine 13,06% din ac­ţiuni, îl susţine pe Andrei Hrebenciuc, fiul li­derului PSD Viorel Hrebenciuc, membru în CA la SIF Moldova.

Acţiunile Biofarm au încheiat şedinţa de vineri 18 octombrie la un preţ de 0,295 lei, cu 0,5% mai mare decât în şedinţa precedentă. Capita­lizarea companiei este de 322,9 milioane de lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.10.2013

 
Cuvinte cheie:
SIF Moldova
, actiuni
, Biofarm
, medicamente
Vizualizari:
Printeaza
Momentan este un comentariu Comenteaza si tu
Comentarii (1):
virgil - 21 octombrie 2013, 17:27

d zeule SI AICI APAR HREBENCIUCII?
SPER CA LA PRIVAT SA NU AJUNGA VREO PILA , CA LA STAT
CA ACEST ANDREI HREBENCIUC CARE MAI MULT CA SIGUR CA SINGURA LUI CALITATE E CA E FIUL LUI VIOREL

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide