Burse - Fonduri mutuale

SIF Moldova a început prima etapă a unui program de răscumpărare şi vrea să achiziţioneze acţiuni de 3,2 mil. lei

SIF Moldova a început prima etapă a unui program de...

Autor: Tibi Oprea

12.10.2020, 17:38 303

SIF Moldova (SIF2) a început prima etapă a unui program de răscumpărare, în care vizează achiziţionarea a maximum 2 milioane de acţiuni proprii, care se va desfăşura în perioada 12 octombrie-31 decembrie 2020, potrivit unui raport la Bursă.

Preţul minim de achiziţie va fi preţul de piaţă de la BVB din momentul efectuării achiziţiei, iar preţul maxim va fi de 1,6 lei pe acţiune, conform hotărârii AGEA nr. 4 din 27 aprilie 2020, ceea ce înseamnă că valoarea programului s-ar putea ridica la 3,2 milioane de lei, potrivit calculelor realizate de ZF.

SIF Moldova răscumpără acţiuni pentru a le distribui către angajaţi, administratori şi directori în cadrul unor programe de tip “stock option plan”.

BT Capital Partners a fost aleasă pentru intermedierea tranzacţiilor.

Pe 27 aprilie 2020, acţionarii SIF2 au aprobat un program de răscumpărare a maximum 20,8 milioane de acţiuni (2% din capitalul social), din care 11 milioane de acţiuni vor fi cumpărate în vederea reducerii capitalului social prin anularea lor, iar maximum 9,8 milioane de acţiuni vor fi răscumpărate în vedere programelor de stock option plan. Potrivit calculelor realizate de ZF, valoarea totală a programului de răscumpărare s-ar putea ridica la 33,3 milioane de lei.

SIF Moldova are 1,2 miliarde de lei capitalizare, în contextul în care acţiunile sale se tranzacţionează în scădere cu 23,9% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 41 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO