Burse - Fonduri mutuale

SIF Moldova a marcat un profit de 55 mil. lei din vânzările de active, în scădere faţă de anul trecut

SIF Moldova a marcat un profit de 55 mil. lei din...

Autor: Roxana Pricop

02.11.2015, 00:06 450
SIF Moldova (SIF2) a încheiat primele nouă luni ale anului cu un câştig de 55,5 mil. lei din vânzarea de active, de 4,5 ori mai mic decât rezultatul obţinut în acelaşi in­terval al anului trecut. Din dividendele plă­tite de com­paniile din portofoliu, SIF-ul a încasat venituri de 22 mil. lei, în scădere cu 12% faţă de 2014.
 
Profitul net după primele nouă luni din an al SIF-ul este de aproape 80 mil. lei, în scădere faţă de acelaşi interval al anului 2014 în condiţiile în care societatea şi-a di­mi­nuat ritmul de vânzare. Pentru întreg anul 2015, SIF-ul şi-a bugetat un profit net de 111 mil. lei.
 
După primele trei trimestre, valoarea in­ves­tiţiilor făcute de SIF Moldova în por­to­foliul „deţineri majoritare“ se ridică la 108 mil. lei, urmând să mai crească cu circa 19 milioane de lei până la finalul anului.
 
Printre acţiunile pe care SIF-ul le-a vândut în acest an se numără titlurile BRD şi cele ale Băncii Transilvania. Dacă vânzările de acţiuni BRD au fost motivate de asigu­rarea de lichidităţi pentru programul de in­vestiţii, în cazul vânzărilor de acţiuni Banca Tran­sil­vania (TLV), aces­tea au fost motivate de res­pectarea limitelor ma­xime de deţinere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO