Burse - Fonduri mutuale

SIF Moldova a participat cu 26,5 milioane de lei la majorarea capitalului a trei firme

SIF Moldova a participat cu 26,5 milioane de lei la...

Autor: Ioana Tudor

16.12.2014, 00:00 536
Societatea de investiţii financiare SIF Moldova (SIF2) a participat cu circa 8,8 milioane de lei la majorarea capitalului social pentru fiecare din societăţile Agribusiness Capital, Real Estate Asset şi Opportunity Capital, unde SIF-ul are o deţinere majoritară. Majorarea capitalului social a fost realizată cu scopul asigurării capitalului de lucru al celor trei societăţi. „Adunările generale extraordinare ale societăţilor au aprobat ca acţiunile emise în schimbul aporturilor în numerar să fie plătite la data subscrierii în proporţie de cel puţin 30% din valoarea lor nominală”, potrivit unui comunicat al SIF Moldova. Subscrierea în sumă de 2,63 mil. lei pentru fiecare societate s-a realizat vineri 12 decembrie.
 
Anterior SIF Moldova a participat la majorarea capitalului celor trei societăţi cu aport în numerar reprezentând 120.000 lei pentru fiecare firmă în procesul de modificare a formei juridice a acestora din societăţi cu răspundere limitată (SRL) în societăţi pe acţiuni (SA). SIF Moldova controlează circa 83% din capitalul social al celor trei firme cu sediul în Bacău. Acţiunile SIF Moldova au crescut cu 7,4% anul acesta. Ieri după-amiază, titlurile societăţii de investiţii financiare erau în scădere cu circa 3%, până la preţul de 1,53 lei/unitate, iar la această cotaţie SIF-ul are o capitalizare bursieră de 794,2 milioane de lei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO