Burse - Fonduri mutuale

SIF Moldova a vândut din Banca Transilvania şi din Petrom în T3/2019 ca să cumpere Romgaz

SIF Moldova a vândut din Banca Transilvania şi din...

Autor: Liviu Popescu

01.11.2019, 08:52 640

Deţinerea societăţii la cea mai mare bancă din România a scăzut de la 7,2% la 6,9%, însă pe fondul aprecierii acţiunilor şi în contextul acordării de titluri gratuite investiţia s-a majorat cu 40 mil. lei, la 869 mil. lei.

 

SIF Moldova (SIF2) a vândut în T3/2019 din acţiuni ale Băncii Transilvania şi ale OMV Petrom şi a achiziţionat în schimb acţiuni ale Romgaz de circa 23 mil. lei, arată calcule realizate de ZF pe baza datelor din raportul socie­tăţii.

„În anul 2019 s-au creat pre­misele unei rebalansări a secto-rului energetic din portofoliul SIF Moldova, respectiv utilizarea cash-ului rezultat din lichidizarea parţială a deţinerii OMV Petrom pentru achiziţia de acţiuni Rom­gaz fundamentat de perspectiva unui dividend yield (randament -n. red.) superior şi de capacitatea mai mare de apreciere a preţului“, arată societatea de 1,4 mld. lei capitalizare. SIF Moldova este cel mai mare acţionar din România al Băncii Transilvania şi a redus participaţia de la 7,2% la 6,9% la banca de la Cluj în al treilea trimestru din 2019, fiind cel mai probabil vorba de o marcare de profit, arată datele analizate de ZF din raportul societăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO