Burse - Fonduri mutuale

SIF Moldova şi-a ales consiliul de administraţie pentru următorii patru ani: Liviu Doroş preia şi funcţia de preşedinte pe lângă cea de director general. Iancu Cătălin, vicepreşedinte şi director general adjunct. Din board mai fac parte şi antreprenorul Horia Ciorcilă (preşedinte Banca Transilvania), dar şi Costel Ceocea şi Radu Claudiu

Liviu Claudiu Doroş

Liviu Claudiu Doroş

Autor: Liviu Popescu

28.01.2021, 13:08 295

Acţionarii SIF Moldova (simbol bursier SIF2), societate de investiţii în proces de schimbare a numelui în Evergent Investment, au ales pe 28 ianuarie 2021 Consiliul de Administraţie, cu un mandat de la 5 aprilie 2021 şi până la 5 aprilie 2025.

Astfel Liviu Claudiu Doroş rămâne director general al societăţii cu o capitalizare bursieră de 1,3 miliarde de lei, dar preia şi funcţia de preşedinte – deţinută până la AGA de Costel Ceocea, care devine membru în Consiliul de Administraţie. Funcţia de vicepreşedinte şi director general adjunct îi revine lui Iancu Cătălin Jianu Dan.

De asemenea din consiliul de administraţie fac parte şi Horia Ciorcilă, preşedinte al Băncii Transilvania – cea mai mare instituţie de credit din România, dar şi Radu Octavian Claudiu.

Exercitarea atribuţiilor aferente funcţiei de administrator se face numai după obţinerea deciziei de aprobare emisă de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

“Pentru mandatul 2021-2025, se aprobă funcţionarea a trei comitete consultative ale Consiliului de administraţie, respectiv: Comitetul de audit, Comitetul de nominalizare –remunerare şi Comitetul de investiţii, comitet nou înfiinţat; Fiecare comitet este compus din 3 membri, respectiv administratorii neexecutivi: Ceocea Costel, Ciorcilă Horiă şi Radu Octavian Claudiu, având următoarea conducere: Preşedintele Comitetului de audit – Radu Octavian Claudiu; Preşedintele Comitetului de nominalizare-remunerare – Ceocea Costel; Preşedintele Comitetului de investiţii – Ciorcilă Horia”, se arată la bursă.

De la începutul anului 2021 acţiunile SIF 2 au un plus de 3,2%, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO