Burse - Fonduri mutuale

SIF Moldova începe a doua etapă a programului de răscumpărare: 2 milioane de acţiuni pentru maximum 4,4 milioane lei prin BT Capital Partners

SIF Moldova începe a doua etapă a programului de...

Autor: Tibi Oprea

20.12.2019, 00:00 276

SIF Moldova (SIF2) a început joi cea de-a doua etapă a programului de răscumpărare de acţiuni în cadrul căreia intenţionează să răscumpere 2 milioane de acţiuni pentru cel mult 4,4 mil. lei, potrivit calculelor ZF pe baza datelor dintr-un raport la Bursă. Tranzacţiile vor fi intermediate de brokerii de la BT Capital Partners, divizia de brokeraj a Băncii Transilvania.

Astfel, societatea vrea să răscumpere până la 28 februarie 2020 maximum 25% din volumul zilnic mediu de acţiuni tranzacţionate la BVB, calculat pe baza volumului mediu zilnic din noiembrie, la un preţ minim de achiziţie care va fi cel de piaţă de la BVB din momentul achiziţiei şi un preţ maxim de 2,2 lei pe acţiune.

Acţiunile răscumpărate vor fi distribuite gratuit către angajaţi, administratori şi directori în cadrul unor programe de tip “stock option plan”. De la începutul anului, acţiunile SIF2 se tranzacţionează în creştere cu 28,3% pe fondul unui rulaj de 105 milioane lei, emitentul ajungând la 1,5 miliarde lei capitalizare. Spre comparaţie, indicele principal BET are un avans de 34,1% în aceeaşi perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO