SIF Moldova intră în acţionariatul firmei Nord, controlată de familia Pogonaru, dezvoltatorii mallului Veranda din zona Obor

20 dec 2017 Autor: Roxana Rosu

SIF Moldova a preluat 18% din capitalul societăţii Nord, controlată de familia Pogonaru, cea care a dezvoltat mallul Veranda din Capitală, ca urmare a lichidării Real Estate Asset SA şi transferului dreptului de proprietate asupra pachetului de acţiuni, a anunţat Depozitarul Central.

În urma acestei operaţiuni, acţionarul principal al Nord SA rămâne Central European Financial Services Bucureşti, cu 38,7%, urma de SIF Moldova, ECDJ România (17%), Victoria Art&Business Center (15%), restul acţiunilor fiind împărţite de ceilalţi investitori de pe piaţa alternativă de capital AeRO.

Nord SA are o capitalizare de 64 milioane lei, o acţiune fiind tranzacţionată miercuri la BVB pentru 7,1 lei, în creştere cu 5,97%.

Capitalizarea bursieră a SIF Moldova (SIF2) este de 1,4 miliarde lei (312 milioane euro), după ce acţiunile SIF2 au crescut cu 79% de la începutul acestui an şi cu 8% în ultima lună, în ciuda unui indice BET, referinţa bursei bucureştene, ce  trece printr-o perioadă delicată.

Principalele expuneri ale SIF Moldova sunt reprezentate de pachetele de acţiuni deţinute în cadrul Băncii Transilvania (TLV), OMV Petrom (SNP) şi Transgaz (TGN). 

 

 

 

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
sif
, sif moldova
, actiuni
, anunt
, bucuresti
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide