Burse - Fonduri mutuale

SIF Moldova îşi consolidează poziţia la producătorul de utilaje agricole Mecanica Ceahlău

SIF Moldova îşi consolidează poziţia la producătorul...

Autor: Ioana Tudor

13.01.2015, 13:23 418

SIF Moldova (simbol bursier SIF2) a cumpărat un pachet de aproximativ 13,6 milioane de acţiuni la Mecanica Ceahlău (MECF), reprezentând 5,7% din capitalul social al producătorului de utilaje agricole, pentru care a plătit suma de 1,43 milioane de lei. În urma tranzacţiei SIF-ul a ajuns să controleze 60,8% din acţiunile Mecanica.

Tranzacţia de tip „deal” s-a realizat luni, 12 ianuarie, la preţul de 0,105 lei/unitate, similar preţului de referinţă al acţiunilor MECF din şedinţa precedentă.

Anterior tranzacţiei, fondul de investiţii Roumanian  Opportunities  Fund deţinea o participaţie de 27,3%, iar restul de acţiuni aparţinea altor investitori pe bursă.

În luna noiembrie, Mecanica Ceahlău a deschis în localitatea Afumaţi din judeţul Ilfov primul showroom al companiei, în parteneriat cu unul dintre distribuitorii săi de produse, şi are în plan să inaugureze şi alte showroom-uri în 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO