Burse - Fonduri mutuale

SIF Moldova respinge şi al doilea preţ de exit din Brikston şi vrea să blocheze retragerea în instanţă

SIF Moldova respinge şi al doilea preţ de exit din...

Autor: Radu Bostan

07.08.2015, 00:00 371

SIF Moldova (simbol bursier SIF2) cere în instanţă suspendarea procedurii de retragere a acţionarilor din producătorul de cărămizi Brikston Construction Solutions (fosta Ceramica Iaşi, simbol CERE), nemulţumită de preţul propus pentru răscumpărarea titlurilor acţionarilor minoritari.

SIF Moldova, care deţine 6,4% din acţiunile Brikston, a contestat anterior decizia companiei de a se delista de pe bursă prin plata unui preţ de retragere către minoritari, SIF băcăuană susţinând că acţionarul majoritar ar fi trebuit să demareze o ofertă publică de preluare.

Societatea de investiţii a contestat şi preţul de retragere propus de evaluator, de 0,6929 lei/acţiune, care i-ar fi provocat un prejudiciu de aproape 2,5 milioane de lei. La presiunea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a SIF şi a altor acţionari minoritari, evaluatorul a calculat un nou preţ de retragere, mai mare însă cu doar 0,4% decât preţul iniţial.

Brikston a primit cereri de retragere din partea a 109 acţionari care deţin cumulat 14,8 milioane de acţiuni CERE (15% din capitalul social). La ultimul preţ de retragere, pachetul de acţiuni de răscumpărat ar valora 10,29 mil. lei. Pe bursă, ultimul preţ al acţiunilor CERE a fost de 0,6 lei/unitate. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO