Burse - Fonduri mutuale

​SIF Muntenia a semnat cu Erste vânzarea pachetului de 6% din BCR. Szel a obţinut 3 mil. euro în plus faţă de acordul iniţial. Tranzacţia se ridică la 96 mil. euro

​SIF Muntenia a semnat cu Erste vânzarea pachetului de 6% din BCR. Szel a obţinut 3 mil. euro în plus faţă de acordul iniţial. Tranzacţia se ridică la 96 mil. euro

FOTO: Silviu Matei

Autor: Andrei Chirileasa

14.10.2011, 10:48 983

SIF Muntenia (SIF4) a anunţat oficial semnarea acordului cu Erste pentru vânzarea pachetului de 6% pe care-l deţine la BCR, valoarea totală a tranzacţiei (cash plus acţiuni Erste) ridicându-se la 96 mil. euro, la preţul actual al acţiunilor Erste.

Contractul a fost semnat târziu în noapte, reprezentanţii SIF negociind până în ultimul moment pentru a obţine mai mult, potrivit unor surse din piaţă.

Preşedintele SIF Muntenia, Petre Szel, a reuşit să-i convingă pe austriecii de la Erste să pluseze cu 3 milioane de euro cash peste valoarea anunţată iniţial în urmă cu o lună, când patru SIF-uri au semnat cu Erste un acord de principiu privind vânzarea acţiunilor la BCR.

Şi celelalte SIF-uri vor beneficia de aceiaşi termeni ca şi SIF Muntenia, iar până la finele anului este de aşteptat ca toate să încheie tranzacţia.

SIF Muntenia va primi în total 28,7 milioane de euro cash şi un pachet de 1% din acţiunile Erste pentru 6% din BCR. Pachetul de acţiuni Erste este evaluat pe bursă la 67 mil. euro, la cotaţia actuală.

În acest an, SIF Muntenia va încasa 16,24 mil. euro cash şi va primi un pachet de 2,593 milioane de acţiuni Erste, în valoare de 43,5 mil. euro, urmând ca restul tranzacţiei să se realizeze anul viitor.

SIF Muntenia are în prezent o capitalizare de 90 mil. euro. Acţiunile SIF4 au crescut cu 0,44% în deschiderea şedinţei de vineri.

În momentul în care tranzacţia va fi finalizată cu toate SIF-urile, Erste va ajunge să deţină peste 99% din acţiunile BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO