Burse - Fonduri mutuale

SIF Muntenia cere vot cumulativ pentru alegerea administratorilor BRK

SIF Muntenia cere vot cumulativ pentru alegerea...

Autor: Ştefan Deleanu, Roxana Pricop

31.03.2016, 17:58 454

SIF Muntenia (SIF4) cere ca alegerea noilor administratori ai firmei de brokeraj BRK Financial Group (BRK) din 26 aprilie să aibă loc prin metoda votului cumulativ, potrivit unei completări a ordinii de zi a Adunării Generale a Acţionarilor depusă de SIF.

SIF Muntenia este cel mai mare acţionar al BRK cu o deţinere de 18,47% din capital. Solicitarea a fost depusă de SIF4 la o zi distanţă de la depunerea de către societatea Global Consult, acţionar cu circa 7% din acţiunile BRK, a unei solicitări de a-i revoca pe actualii membrii ai consiliului de administraţie şi de a alege un nou board.

Din actualul Consiliu de administraţie fac parte Mihai Buliga, Corneliu Dia, Tiberiu Stratan, Anton Ionescu şi Ramona Dorina Calia.

Cele două solicitări au fost depuse în contextul în care Banca Transilvania a ieşit pe 23 martie din acţionariatul firmei de brokeraj, prin vânzarea unui pachet de 31,4 milioane de acţiuni reprezentând 9,3% din capitalul firmei de brokeraj pentru o sumă de 2,5 milioane de lei (0,08 lei/acţiune). Cumpărătorii acţiunilor au fost investitorul Adrian Andrici, prezent şi în acţionariatul dezvoltatorului imobiliar Impact, care a cumpărat 7,3% din capitalul BRK, şi Global Consult cu diferenţa de 1,9% din capitalul BRK.

Un alt exit din acţionariatul BRK a fost cel al SIF Moldova care a vândut pe 18 martie întreg pachetul de 16,8 milioane de acţiuni sau 4,9% din capitalul firmei de brokeraj tot la un preţ de 0,08 lei/unitate.

Preţul la care au fost încheiate aceste tranzacţii de tip “deal” a fost cu peste 8% mai mare faţă de preţul acţiunilor BRK de pe piaţa principală.

În primele două luni ale acestui an, BRK a intermediat tranzacţii cu acţiuni în valoare de 48,2 milioane de lei, clasându-se pe poziţia a 13-a din 39 în clasamentul celor mai activi brokeri. Societatea este al doilea cel mai mare broker de produse structurate de la bursa din Bucureşti, după BCR, cu tranzacţii intermediate de 32 mil. lei în primele două luni ale anului.

Acţiunile BRK s-au apreciat în şedinţa de tranzacţionare de joi cu 1% până la preţul de 0,0768 lei/titlu. Compania are o capitalizare bursieră de circa 26 mil. lei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO