Burse - Fonduri mutuale

SIF Muntenia pune la bătaie 150 mil. lei pentru preluarea Biofarm Bucureşti. Va mai avea bani ca să dea şi dividende?

SIF Muntenia pune la bătaie 150 mil. lei pentru...

Autor: Adrian Cojocar

07.04.2014, 00:08 665

SIF Muntenia (SIF4) va derula în perioada 9 - 30 aprilie din acest an o ofertă publică obligatorie de preluare a unui pachet reprezentând 45,72% din capitalul producătorului de medicamente Biofarm Bucureşti (BIO), pentru care oferă 152,7 mil. lei (34 mil. euro). Oferta va fi intermediată de Swiss Capital, iar preţul oferit este de 0,305 lei pentru o acţiune Biofarm, apro­piat de cotaţia la care aceste titluri au închis şedinţa de vineri, de 0,3014 lei/ac­ţiune.

Având în vedere că la finele lunii februarie SIF Muntenia mai avea în conturi lichidităţi de doar 50,7 mil lei (11,3 mil. euro), cel mai probabil SIF va fi nevoit în perioada următoare să vândă din active ca să facă rost de bani pentru oferta Biofarm.

Se pune astfel problema dacă SIF va avea resursele necesare pentru a mai acorda în acest an şi dividende acţionarilor, în valoare de 111,37 mil. lei (24,7 mil. euro), aşa cum prevede una dintre cele două propuneri înaintate de conducere, care va fi supusă votului acţionarilor în adunarea generală de săptămâna viitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO