Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia a împrumutat 30 de milioane lei de la Banca Transilvania pentru a asigura plata de dividende către acţionari: scadenţa, 25 decembrie 2020

SIF Oltenia a împrumutat 30 de milioane lei de la Banca...

Autor: Tibi Oprea

29.06.2020, 18:25 1210

SIF Oltenia (SIF5) a anunţat luni că a semnat cu Banca Transilvania un contract de credit pentru suma de 30 milioane lei, care are ca dată scadentă 25 decembrie 2020. SIF-ul menţionează în raportul la Bursă că suma va fi folosită pentru plata de dividende către acţionari.

În aprilie, la SIF Oltenia s-au ţinut două adunări generale a acţionarilor. AGA care s-a desfăşurat în sediu a decis să aprobe acordarea de dividende, în timp ce AGA din stradă a respins propunerea de dividende.

Potrivit unei persoane apropiate situaţiei, societatea nu ar avea suficient capital să acopere integral dividendele de 52,2 milioane de lei. Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia a propus investitorilor 52,2 milioane de lei sub formă de dividende din profitul pe 2019, respectiv un dividend brut de 0,1 lei pe acţiune.

Societatea din Bănie a anunţat într-un raport de la începutul lunii aprilie că se aşteaptă să încaseze dividende de la companiile din portofoliu de 40 de milioane de lei, de trei ori mai puţin faţă de cât a primit în 2019.

De la începutul anului, acţiunile SIF5 înregistrează o scădere de 17,6%, pe fondul unor tranzacţii în valoare de 69,3 mil. lei, emitentul ajungând la 1,2 miliarde de lei capitalizare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO