Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia a vândut din acţiunile la bănci şi a cumpărat Antibiotice şi SIF Moldova

Tudor Ciurezu, preşedintele SIF Oltenia

Tudor Ciurezu, preşedintele SIF Oltenia

Autor: Roxana Pricop

19.11.2015, 00:06 857
SIF Oltenia (SIF5) şi-a redus expunerea pe acţiunile BRD şi Banca Transilvania în trimestrul al treilea, însă şi-a rotunjit deţinerile la producătorul medicamente Antibiotice şi la SIF Moldova.
 
Pachetul de 6,29% din acţiunile BRD în valoare de 228 milioane de lei este a doua cea mai importantă investiţie din portofoliul SIF Oltenia, după acţiunile deţinute la BCR, cea mai mare bancă locală. SIF-ul a vândut pe bursă un pachet de 570.000 de acţiuni BRD în trimestrul al treilea, potrivit calculelor ZF în baza rapoartelor de administrare. Luând în calcul un preţ mediu de 10,6 lei pe acţiune, pachetul de acţiuni BRD vândut de SIF5 valorează circa 6 milioane de lei. Tot în trimestrul al treilea, SIF5 a vândut un pachet de 6,36 milioane de acţiuni Banca Transil­vania, deţinerea ajungând la 1,18% din ca­pi­ta­lul celei de-a treia bănci ca mărime din sis­te­mul local. Valoarea investiţiei în ac­ţiunile TLV este de 91 mi­­lioane de lei în prezent. La un preţ mediu de 2,3 lei/acţiune, pachetul de acţiuni TLV vândut ar valora 14,6 milioane de lei. Societatea a mai vândut şi 210.000 de acţiuni la Transelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO