Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia intenţionează să vândă o parte din acţiunile deţinute la BCR

Autor: Andrei Chirileasa

28.03.2011, 19:12 343

SIF Oltenia (SIF5), una dintre cele mai mari societăţi deinvestiţii de pe piaţa locală, îşi propune să vândă în acest an oparte din pachetul de acţiuni deţinut la BCR, cea mai mare bancă depe piaţa locală, potrivit strategiei societăţii pentru 2011, careva fi prezentată acţionarilor în cadrul AGA.

SIF Oltenia deţine 6,12% din acţiunile BCR.

"În vederea lichidizării portofoliului, intenţionăm săvalorificăm parţial plasamentul în Banca Comercială Română ţinândcont de faptul că listarea acesteia la Bursa de Valori Bucureştieste incertă, datorită condiţiilor improprii de pe piaţa de capitalromânească. Totodată, nivelul dividendelor acordate de BancaComercială Română fiind în continuă scădere, o eventualăfructificare a unui pachet de acţiuni BCR va conduce la obţinereade lichidităţi pentru investiţii", se arată în documentul destrategie redactat de Tudor Ciurezu, vicepreşedintele SIF Oltenia(SIF5).

SIF Oltenia este a doua societate de investiţii care îşi anunţăpublic intenţia de vânzare a unui pachet de acţiuni BCR, după ceSIF Moldova a anunţat că va cere acordul acţionarilor pentruvânzarea parţială sau integrală a acţiunilor deţinute la BCR.

BCR nu va distribui în acest an dividende din profitul obţinutanul trecut, optând pentru al doilea an consecutiv pentrucapitalizarea câştigurilor. De asemenea, oficialii băncii audeclarat în ultima perioadă că listarea la Bursă nu ar fi oportună,din cauza gradului redus de dezvoltare al pieţei locale, deşi s-auangajat faţă de SIF-uri să realizeze listarea până la sfârşitulanului. Iniţial, listarea BCR trebuia să se realizeze până lafinele lui 2009, însă acţionarul majoritar - grupul austriac Erste- a încheiat un acord cu SIF-urile, care deţin 30,12% din acţiuni,pentru a amâna listarea până în 2011, din cauza condiţiilornefavorabile de pe piaţă din acel moment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO