Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia primeşte undă verde de la ASF pentru programul de răscumpărare de acţiuni în valoare de 62,5 de milioane de lei

SIF Oltenia primeşte undă verde de la ASF pentru...

Autor: Eduard Ivanovici

31.05.2022, 16:55 219

SIF Oltenia (SIF5) a primit aprobare din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) cu privire la o oferă publică de cumpărare de acţiuni emise de societatea de investiţii financiare, conform unui document publicat astăzi la Bursa de Valori Bucureşti.

Societatea vrea să răscumpere un număr de 25 de milioane de acţiuni la un preţ de 2,5 lei/unitate, în total 62,5 milioane de lei. Valoarea nominală este de 0,1 lei per acţiune, iar oferta este intermediată de Swiss Capital.

Plata acţiunilor răscumpărate se va realiza din profitul distribuibil sau din rezervele disponibile ale societăţii înscrise în ultima situaţie financiară anuală aprobată, cu excepţia rezervelor legale, conform situaţiilor financiare din 2020. Scopul programului este reducerea capitalului social prin anularea acţiunilor răscumpărate.

Acţiunile SIF5 afişează evoluţii de plus 3,65% în ultimele 12 luni şi plus 14,5% de la începutul lui 2022 încoace, înregistrând tranzacţii de 194,2 milioane de lei, respectiv 161 de milioane, conform datelor BVB.

Valoarea de piaţă a SIF Oltenia este de 965 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO