Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia reia achiziţiile de acţiuni la Argus Constanţa

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Ioana Tudor

30.01.2015, 00:03 502

Societatea de investiţii financiare SIF Oltenia (simbol bursier SIF5) a făcut prima achiziţie de acţiuni din acest an la producătorul de ulei Argus Constanţa (UARG) printr-o tranzacţie care a vizat un pachet de 8.206 de acţiuni.

Transferul s-a rea­lizat la preţul de 2,99 lei/unitate, iar SIF-ul a plătit în contul titlurilor cum­părate suma de 24.614 lei.

SIF Oltenia a cum­părat ultima dată acţiuni la Argus pe 5 noiembrie 2014, la preţul de 3 lei pentru un titlu. Pentru cele 1.370 de acţiuni achiziţionate, SIF-ul a plătit 4.110 lei.

WikiZF: Profilul companieiSIF Oltenia

Pe parcursul anului 2014, societatea de investiţii financiare şi-a majorat participaţia la Argus Constanţa cu circa 30%, ajungând să controleze 85,7% din capitalul social. Cea mai mare tranzacţie a fost realizată în luna mai, când SIF Oltenia a cumpărat un pachet de

5 milioane de acţiuni, reprezentând 14% din capitalul social al producătorului de ulei, pentru suma de 15 mil. lei.  Potrivit celor mai recente raportări de la bursă, SIF5 controlează în prezent 85,7% din acţiunile producătorului de ulei, iar restul de 14,2% aparţine altor in­vesti­tori de pe bursă. La mijlocul lunii februarie, ac­ţionarii companiei se vor reuni în AGA pentru a decide dacă societatea se va muta de pe RASDAQ pe piaţa regle­mentată sau pe sistemul alternativ de tranzac­ţio­nare. O eventuală decizie de delistare a companiei va însemna ieşirea de pe bursă a unui emitent cu o capitalizare de 103 mil. lei. Acţiunile UARG au scăzut ieri cu până la 4%, la preţul de 2,88 lei/unitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO