Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia revine cu propunerea de dividend: 16 bani/acţiune sau nimic

SIF Oltenia revine cu propunerea de dividend: 16...

Autor: Roxana Pricop

04.06.2014, 00:02 928

Conducerea SIF Oltenia (SIF5) a chemat acţionarii pe 28 iulie în Adunarea Generală pentru a supune din nou la vot situaţia distribuirii profitului de 130 milioane de lei raportat anul trecut.

Societatea a propus două variante: fie distribuirea unor dividende de 92,8 milioane de lei (0,16 lei/acţiune), fie zero lei pentru dividende şi întregul profit de anul trecut ră­mâne la dispoziţia societăţii pentru finanţarea investiţiilor.

Prima variantă, respectiv cea a distribuirii unui dividend de 0,16 lei/acţiune, este similară cu cea propusă de con­ducerea SIF în aprilie. În AGA din 29 aprilie, acţionarii au avut de ales între două propuneri de dividend, însă niciuna nu a strâns suficiente voturi.

Atunci conducerea SIF Oltenia a propus ca 71,4% din profitul net să fie distribuite către acţionari sub formă de dividende, în timp ce a doua variantă era mai generoasă şi cerea distribuţia a 93,7% din profitul net sub formă de dividende. Cea de-a doua propunere a fost susţinută de omul de afaceri Gheorghe Iaciu şi de fondurile de investiţii ale ING.

Tot pe 28 iulie, acţionarii SIF Oltenia trebuie să aleagă trei noi administratori.

SIF Oltenia este cea mai valoroasă dintre cele cinci SIF-uri, cu active nete de 1,596 miliarde de lei la finalul lunii aprilie. Pe bursă, societatea are o capitalizare de 1,100 miliarde de lei.

Acţiunile SIF5 se tranzacţionează la un discount de 33% faţă de activul net, cel mai redus dintre SIF-uri. În primele patru luni ale anului, SIF 5 a raportat un profit de 16,1 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO