Burse - Fonduri mutuale

SIF Transilvania a vândut pe final de 2020 acţiunile pe care le avea la procesatorul german de plăţi Wirecard, protagonista celui mai mare scandal din Germania

SIF Transilvania a vândut pe final de 2020 acţiunile pe...

Autor: Liviu Popescu

25.03.2021, 18:40 365

SIF Transilvania (SIF3), care de la jumătatea anului trecut are o nouă conducere după ce Mihai Fercală, unul dintre veteranii sistemului financiar şi cel care s-a aflat la cârmă pentru un sfert de secol a părăsit scaunul de CEO, a vândut în ultimele trei luni din 2020 acţiunile pe care le avea la procesatorul german de plăţi electronice Wirecard, cea mai mare insolvenţă din Europa în 2020.

Astfel, în raportul anual pe 2020, supus votului acţionarilor, SIF Transilvania nu mai figurează cu acţiuni la Wirecard, comparativ cu T3/2020 când deţinerea sa era de 12.000 de unităţi, echivalentul a 45.400 de lei.

Spre comparaţie în T1/2020 SIF avea tot 12.000 de acţiuni Wirecard care valorau 6 mil. lei. Cu alte cuvinte SIF a ieşit pe pierdere de la această investiţie, dar nu menţionează cu cât.

“S-au valorificat pachete de acţiuni achiziţionate în scop speculativ (Chevron, Total, Electrica, Fondul Proprietatea, Global Payments, Medlife, Nuclearelectrica, Teraplast, Wirecard)”, menţionează SIF 3 în raportul anual.

SIF 3 este condusă de anul de Marius-Adrian Moldovan din funcţia de preşedinte executiv al societăţii cu 728 mil. lei capitalizare.

“Noua strategie a SIF Transilvania, pe care am propus-o acţionarilor în luna decembrie 2020, vizează o tranziţie liniară de la orientările strategice anterioare, construite în jurul procesului de restructurare accelerată a portofoliului administrat, spre o etapă caracterizată de o valorificare optimă a potenţialului investiţional, generat de plasamentele ce alcătuiesc portofoliul administrat şi de o îmbunătăţire a sistemului de guvernanţă corporativă, atât la nivelul Societăţii, cât şi la nivelul filialelor sale”, se arată în raportul anual al anului 2020.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO