Burse - Fonduri mutuale

SIF Transilvania şi-a ales noul board: printre cei cinci se numără Paul Prodan, preşedinte BT Capital Partners, Patriţiu Abrudan, director regional al Băncii Transilvania, senatorul Nicoară Marius şi fostul arbitru Constantin Frăţilă. Acord de la acţionari şi pentru un program de răscumpărare

SIF Transilvania şi-a ales noul board: printre cei cinci...

Autor: Tibi Oprea

07.12.2020, 14:35 438

Acţionarii SIF Transilvania au aprobat pe 4 decembrie componenţa Consiliului de Supraveghere, format din 5 membri, pentru un mandat de 4 ani cu începere de la data autorizării de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), respectiv Prodan Paul-George, Abrudan Patriţiu, Nicoară Marius Petre, Frăţilă Constantin şi Momanu Radu, potrivit unui raport la bursă.

Paul Prodan este preşedinte al BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, Marius Nicoară este senator ales în decembrie 2016, Constantin Frăţilă este fost arbitru Divizia A de fotbal, Radu Momanu este partener în cadrul CapitalInvest, iar Patriţiu Abrudan este director regional al Băncii Transilvania şi fost arbitru internaţional de fotbal.

În iunie 2020, acţionarii SIF Transilvania au aprobat reducerea membrilor Consiliului de Supraveghere de la şapte la cinci.

Totodată, acţionarii au mai aprobat strategia de dezvoltare şi declaraţia de politică investiţională pentru perioada 2020-2024.

În aceeaşi zi SIF Transilvania a primit şi aprobarea acţionarilor pentru un program de răscumpărare. Societatea vrea să cumpere maximum 10,4 milioane de acţiuni proprii, reprezentând 0,48% din capitalul social, la un preţ minim egal cu preţul de piaţă din momentul efectuării achiziţiei, respective un preţ maxim de 0,46 de lei pe acţiune, cee ace înseamnă că valoarea programului s-ar putea ridica până la 4,8 milioane de lei.

Plata acţiunilor se va face din rezervele disponibile înscrise în ultima situaţie financiară, iar destinaţia programului este distribuirea acţiunilor cu titlu gratuit membrilor Consiliului de Supraveghere, ai Directoratului şi personalului identificat, în cadrul unui program Stock Option Plan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO