Burse - Fonduri mutuale

SIF Transilvania înjumătăţeşte la Electrica şi Oil Terminal şi vinde din Romgaz şi Petrom. Intrarea surpriză la GoCab, “Uberul românesc”, companie care în perioada următoare începe tranzacţionarea la Bursă

SIF Transilvania înjumătăţeşte la Electrica şi Oil...

Autor: Liviu Popescu

18.11.2021, 17:39 1465

SIF Transilvania (SIF3), societate de investiţii financiare cu 774 mil. lei capitalizare, şi-a înjumătăţit pe parcursul celui de-al treilea trimestru din 2021 numărul de acţiuni pe care îl avea la Electrica (EL) şi Oil Terminal (OIL), a mai vândut din Romgaz (SNG) şi din Petrom (SNP) şi a participat la plasamentul privat al companiei GoCab Sofware.

Astfel, SIF Transilvania este investitor cu aproximativ 300.000 de lei la GoCab Sofware – companie locală care a dezvoltat o platformă care conectează pasagerii cu şoferii autorizaţi de taxi, fie că aceştia activează în mod independent  fie că sunt afiliaţi unui dispecerat, şi care urmează să se listeze în perioada următoare.

La începutul lunii septembrie GoCab a atras 7,5 mil. lei de la investitori printr-un plasament privat intermediat de BRK Financial Group. În raportul la T3, SIF Transilvania menţionează o deţinere de 1% din GoCab.

”La data de 30.09.2021 este înregistrată o poziţie la nivelul “valorilor mobiliare nou emise”, dobândită prin subscrierea în cadrul unui plasament privat prin emiterea de noi acţiuni în vederea majorării capitalului social şi cotarea acţiunilor pe sistemul multilateral de tranzacţionare AeRO administrat de BVB”.

Pe de altă parte, SIF şi-a redus numărul de acţiuni la Electrica de la 380.170 de unităţi la iunie 2021 la 153.825 de acţiuni la septembrie 2021, aşadar o scădere de la 0,1% la 0,04% în capitalul social. Investiţia la această companie era la T3 de 1,8 mil. lei. ZF a identificat înjumătăţire şi la Oil Terminal. Vânzări de pachete au avut loc la Romgaz şi Petrom.

SIF Transilvania are 774 mil. lei capitalizare iar de la începutul anului 2021 încoace acţiunile au urcat cu 4,4% pe tranzacţii de 32 mil. lei. Spre comparaţie indicele BET-FI are plus 21%

 
 

 ​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO