SIF Transilvania propune oferirea unor dividende cu un randament de 3,95%

12 mar 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

SIF3 vrea să le ofere investitorilor dividende totale de 21,8 mil. lei

SIF Transilvania (SIF3), societatea ce are în portofoliu pachete de acţiuni în companii listate pe piaţa de capital bucureşteană precum BRD, Băile Felix sau Romgaz Mediaş, propune acţionarilor un dividend brut per acţiune de 0,010 lei, echivalentul unui randament de 3,95%, calculat la un preţ mediu al acţiunii în perioada anului 2017. SIF Transilvania (SIF3) vrea astfel să ofere investitorilor dividende totale de 21,8 milioane lei, în condiţiile în care profitul net este de 64,23 milioane lei, reprezentând o rată de distribuţie de 34%.

Capitalizarea bursieră a SIF Transilvania (SIF 3) este de 524,22 milioane lei (114 milioane euro), după ce în ultimul an acţiunile SIF3 au scăzut cu 4,95%, pe fondul unor tranzacţii de 89,9 milioane lei, în condiţiile în care indicele BET-FI a înregistrat o creştere de 33,5%, unele dintre SIF-uri înregistrând aprecieri ale valorii de piaţă şi de peste 50% în ultimul an. SIF Transilvania a demarat în data de 20 februarie un program de răscumpărare a maxi­mum 21,8 milioane de acţiuni, echiva­lentul a 1% din capitalul social. Intervalul de preţ va fi cuprins între cotaţia din piaţă a acţiunii şi maximum 0,32 lei per titlu. Suma totală alocată programului de răscum­părare este de 6,89 milioane lei.

Perioada de desfăşurare a programului de răscumpărare este de 12 luni. Cea mai mare expunere din portofoliul SIF Transilvania (SIF3) o reprezintă seg­mentul financiar, urmat de turism şi industrie. Din cele 149 de societăţi la care este acţionar, 39 acţionează în domeniul industrial, 22 în cel turistic şi 15 în cel financiar. SIF Transilvania are acţiuni BRD reprezentând 24,46% din totalul activelor, pe locul secund situându-se participaţia în cadrul companiei Turism Băile Felix, ce adminis­trează un complex turistic din staţiunea Băile Felix de lângă Oradea, echivalentul a 7,23% din activul SIF 3. Pe locul al treilea se situează deţinerea din cadrul producătorului naţional de gaze naturale Romgaz (SNG), ce reprezintă 6% din activul total al SIF Transilvania, conform raportului semestrial. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.03.2018

 
Cuvinte cheie:
SIF Transilvania
, dividende
, randament
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide